راه حلهای ایمنی بیمار، بهعنوان یک برنامهی اصلی اتحادیه جهانی ایمنی بیمار WHO، توجهات را به ایمنی بیمار و بهترین روشهایی که می تواند خطرات تهدید کنندهی بیماران را کاهش دهد، جلب می کند. این برنامه، تضمین می کند که مداخلات و اقداماتی که توانسته مشکلات ایمنی بیمار را در بخشی از جهان حل کند، به شکلی قابل فهم و بهطور گسترده در دسترس همگان قرار می گیرد. کمیسیون مشترک اعتباربخشی سازمانهای بهداشتی (JCAHO) و کمیسیون مشترک بینالمللی (JCI)، در سال 2005 بهطور رسمی بهعنوان مرکز همکاری سازمان جهانی بهداشت در زمینهی ایمنی بیمار (راه حلها) تعیین شدند.
این مرکز همکاری، طی 12 ماه، بیش از 50 تن از پیشگامان و متخصصان شناخته شده در زمینه ایمنی بیمار را از سراسر جهان بهمنظور شناسایی و انطباق این نه راه حل با نیازهای مختلف، گرد هم آوردند. سپس یک بررسی میدانی بین المللی برای دریافت بازخورد (در مورد راه حلها) از نهادهای معتبر و پیشرو در زمینه ایمنی بیمار، وزارتهای بهداشت، سازمانهای سلامت بینالمللی و سایر متخصصان انجام شد.
راه حلهایی برای جلوگیری از آسیبهای ناشی از مراقبتهای سلامت
در نهایت، سازمان جهانی بهداشت در تاریخ 2 می سال 2007 میلادی (واشنگتن / ژنو)، "نه راه حل ایمنی بیمار" را بهمنظور کمک به کاهش آسیبهای مربوط به مراقبتهای سلامت که میلیونها بیمار در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده، ارائه کرد. به گفتهی مدیر کل WHO، "با توجه به اینکه خطاهای ناشی از مراقبتهای سلامت، از هر 10 بیمار در جهان، یک نفر را تحت تأثیر قرار میدهد، اتحادیه جهانی ایمنی بیمار WHO و مرکز همکاری، 9 راه حل موثر برای کاهش چنین خطاهایی ارائه دادهاند."
مهمترین موضوع در زمینه ایمنی بیمار، چگونگی جلوگیری از آسیب رساندن به بیماران در حین ارائهی خدمات مراقبتی و درمانی میباشد. این نه راهکار ایمنی بیمار، مبتنی بر مداخلات و اقداماتی است که باعث کاهش مشکلات مربوط به ایمنی بیمار در برخی کشورها شده و پیادهسازی آنها، راهی برای بهبود ایمنی بیماران است.
سر لیام دونالدسون، رئیس اتحادیه گفت: "اکنون سیستمهای سلامت در سراسر جهان، ایمنی بیمار را به عنوان یک اولویت میشناسند. راه حلهای ایمنی بیمار، چندین حوزه حیاتی خطر برای بیماران را مورد هدف قرار دادهاست. ثابت شده که اقدامات کوتاه و شفاف مطرح شده در 9 راه حل ایمنی بیمار، میتواند در کاهش تعداد غیرقابل قبول آسیبهای پزشکی در سراسر جهان، مفید باشد."
نه راه حل ایمنی بیمار چیست؟
در حال حاضر، راه حلهای ایمنی بیمار برای کشورهای عضو WHO، قابل دسترس است و این کشورها می توانند جهت طراحی مجدد فرایندهای مراقبت از بیمار و ایمنسازی آنها، از این راه حلهای نهگانه استفاده نمایند. این 9 راه حل ایمنی بیمار شامل موارد زیر میباشد:
توجه به داروهای با اشکال و تلفظ و مشابه
شناسايي صحیح بيمار
برقراری ارتباطات موثر کارکنان سلامت در زمان تحویل بیمار
انجام پروسیجر صحیح در محل صحیح بدن بیمار
کنترل محلولهای الکترولیتی با غلظت بالا
تضمین صحت دارویی در مراحل انتقال خدمات مراقبتی
اجتناب از اتصالات نادرست کاتترها و لولهها
استفادهی یکباره از وسایل تزریقات
بهبود بهداشت دست جهت جلوگیری از عفونتها
راه حلهای ایمنی بیمار (2007)، ابزارهای استانداردی هستند که متخصصان مراقبتهای سلامت میتوانند با کمک آنها، از رسیدن آسیبهای احتمالی به بیماران جلوگیری کنند و یا آن را کاهش دهند.
در ادامه، 9 راه حل ایمنی بیمار را در قالب کلیپ آموزشی ببینید:
9 راه حل ایمنی بیمار چیست؟
در ادامه و به زودی، به بررسی هر یک از این اصول نهگانه ایمنی بیمار میپردازیم و راهکارهای ایمنی بیمار را ارائه میکنیم...
پوستر نه راه حل ایمنی بیمار را از قسمت پایین، دانلود کنید.
در این قسمت میتوانید پوستر آموزشی نه راه حل ایمنی بیمار را در قالب فایل پی دی اف، دانلود نمایید.
در صورت ثبت نام در سایت می توانید بدون نیاز به پر کردن فرم ها فایل های مورد نظر خود را دانلود کنید برای ثبت نام می توانید از این قسمت اقدم کنید. چنانچه عضو سایت هستید از اینجاوارد شوید(پس از ورود به صورت خودکار به همین قسمت بر می گردید.)
در طی سالیان اخیر، سازمان جهانی بهداشت از قابلیت برگزاری چالشها، برای ارتقا ایمنی بیماران استفاده کرده و سه چالش را راهاندازی نمودهاست. دومین چالش با موضوع ایمنی جراحی میباشد که در سال 2008، شروع گردید.
در سالهای اخیر، به علت مشکلاتی که در کل جهان وجود داشته، سه چالش جهانی ایمنی بیمار توسط سازمان جهانی بهداشت، متولد شده که اولین آنها با هدف پیشگیری از عفونتهای ناشی از مراقبتهای بیمارستانی بودهاست.
سازمان جهانی بهداشت، در سال 2017، یک چالش جهانی را در تمام کشورها به راهانداخته و هدفش، کاهش آسیبهای شدید و قابل پیشگیریِ ناشی از مصرف داروها و همچنین افزایش آگاهی عمومی در مورد مسائل ایمنی مربوط به استفاده از دارو میباشد. این مقاله، به ابعاد مختلف این چالش میپردازد.
در این مقاله، ضمن آشنایی با موضوع و شعار "روز جهانی ایمنی بیمار 2020" و همچنین تاریخچهای از ایجاد چنین روزی، با ایدههایی آشنا خواهید شد که WHO برای برگزاری هرچه بهتر کمپینهای ایمنی بیمار، بیان کردهاست.
ایمنی بیمار، بهعنوان یک چالش جهانی مطرح است و تمامی بیمارستانها بر آن هستند تا با جلوگیری از خطاهای بیمارستانی، در راستای ارتقا ایمنی بیمار، گام بردارند.
در این مقاله، ضمن آشنایی با مفهوم ایمنی بیمار، میتوانید با جوانب مختلف آن نیز آشنا شده و به کلیهی فیلمهای آموزشی و فایلهای دانلودی تولید شده توسط تیم سلامتیکا دسترسی پیدا کنید.
دیدگاه خود را بیان کنید