ایمنی بیماران، اولویت اصلی اکثر بیمارستانها میباشد. اما بیمارستانهایی که دارای یک رهبر قوی و کادر درمانی و غیر درمانی ماهر نباشند، نمیتوانند ایمنی بیماران را تضمین نمایند و در نتیجه، بیماران متحمل عواقب خطرناکی میشوند که بعضا منجر به مرگ آنها میشود.
به عنوان مثال، یک حباب هوا یا گاز در خون (آمبولی هوا) یک خطای جدی پزشکی است. حباب هوا یا گاز، مانع از جاری شدن خون در بدن می شود. این اشتباه جدی می تواند در حین عمل جراحی یا سایر پروسیجرها اتفاق بیافتد. در شرایطی که جریان خون مسدود شود، بیمار ممکن است دچار سکته مغزی شود یا حتی جان خود را از دست بدهد.
از جهت دیگر، آماری که در رابطه با ایمنی بیمار وجود دارد، نگران کننده است:
سالانه بیش از 440 هزار نفر بر اثر خطاهای بیمارستانی، جراحات، تصادفات و عفونت ها میمیرند.
سالانه، از هر 25 بیمار، 1 نفر در زمانیکه در بیمارستان بستری است، دچار عفونت میشود.
روزانه، بیش از 1000 نفر به دلیل خطای قابل پیشگیری در بیمارستان، جان خود را از دست میدهند.
یادآوری این نکته مهم است که میتوان از بیشتر خطاهای بیمارستانی جلوگیری کرد.
در نتیجه، بیمارستانها باید برای محافظت از بیماران خود هر روز تلاش کنند و به دنبال راهکارهایی موثر جهت ارتقا ایمنی بیماران خود باشند.
سازمان جهانی بهداشت، در سال 2017، یک چالش جهانی را در تمام کشورها به راهانداخته و هدفش، کاهش آسیبهای شدید و قابل پیشگیریِ ناشی از مصرف داروها و همچنین افزایش آگاهی عمومی در مورد مسائل ایمنی مربوط به استفاده از دارو میباشد. این مقاله، به ابعاد مختلف این چالش میپردازد.
در این مقاله، ضمن آشنایی با موضوع و شعار "روز جهانی ایمنی بیمار 2020" و همچنین تاریخچهای از ایجاد چنین روزی، با ایدههایی آشنا خواهید شد که WHO برای برگزاری هرچه بهتر کمپینهای ایمنی بیمار، بیان کردهاست.
دیدگاه خود را بیان کنید