تا کنون، سه چالش جهانی ایمنی بیمار توسط سازمان جهانی بهداشت، متولد شده‌است. برای آشنایی با دومین چالش و اهداف آن، این مقاله را حتما بخوانید.

جراحی ایمن: دومین چالش جهانی ایمنی بیمار WHO +[دانلود چک لیست + فیلم]

 


ایمنی جراحی و سازمان جهانی بهداشت

دومین چالش جهانی ایمنی بیمار

سازمان جهانی بهداشت برای نشان دادن اهمیت جراحی ایمن، اقدامات ابتکاری جهانی و منطقه‌ای مختلفی را انجام داده است. بیشتر این کارها ناشی از دومین چالش جهانی ایمنی بیمار WHO با عنوان "جراحی ایمن باعث نجات جان افراد می‌شود"، بوده است:

  "Safe surgery saves lives"  

 این چالش، با تعیین یک مجموعه اصلی از استانداردهای ایمنی که قابلیت به‌کارگیری در همه کشورهای عضو WHO را دارد، ایمنی مراقبت‌های جراحی در سراسر جهان را بهبود می‌بخشد. 

 

 

به همین منظور، گروه‌های کاری، متشکل از متخصصان بین المللی برای بررسی متون علمی و تجربیات پزشکان کل جهان شکل گرفت. آنها چهار حوزه‌ای که ایمنی مراقبت‌های جراحی می‌تواند در آنها پیشرفت چشمگیری کند را مشخص کردند:

  • پیشگیری از عفونت محل جراحی
  • بیهوشی ایمن
  • تیم‌های جراحی ایمن
  • سنجش خدمات جراحی

کشورهای عضو، همچنان در حال پرداختن به این مسائل هستند. بیشتر این کارها با استفاده از چک لیست جراحی ایمن WHO در سراسر جهان آغاز شده است.

 

 

چک لیست جراحی ایمن چیست؟

فرم چک لیست جراحی ایمن، ابزاری 19 ماده‌ای است که WHO با همکاری دانشکده سلامت عمومی هاروارد ایجاد کرده و در اختیار کشورها قرار داده‌است.

 

اهداف چک لیست جراحی ایمن

اساس توجه دومین چالش جهانی ایمنی بیمار، بر چک لیست جراحی ایمن سازمان جهانی بهداشت است. این چک لیست، پس از مشاوره‌های گسترده و با هدف کاهش خطاها و حوادث ناگوار، و افزایش کارِ گروهی و ارتباطات در جراحی تهیه شد. در واقع، این چک لیست 19 ماده‌ای، با هدف ایجاد کاهش قابل توجهی در میزان مرگ و میر و عوارض، آماده شده و هم اکنون توسط اکثر جراحان و ارائه‌دهندگان خدمات جراحی در سراسر جهان، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

مراحل چک لیست جراحی ایمن

برگه جراحی ایمن که جزییات آن، در پایین آورده شده، سه فاز یا مرحله از اعمال جراحی را مشخص می‌کند که هر مرحله، مربوط به یک دوره‌ی خاص از روند طبیعی کار است:

 

  • قبل از القای بیهوشی

         (ورود – sign in)

  • قبل از برش پوست بیمار

         (وقفه جراحی – Time out)

  • قبل از خروج بیمار از اتاق عمل

         (خروج – Sign out)

یک نمونه واقعی از وقفه‌ی جراحی

 

در هر یک از این مراحل، فردی که مسئول چک لیست است باید تأیید کند که تیم جراحی قبل از ورود به مرحله‌ی بعدی، وظایف ذکر شده در این مرحله را انجام داده‌اند. با پیروی از چند مرحله مهم که در چک لیست آورده شده، متخصصان مراقبت‌های سلامت می‌توانند خطرات قابل پیشگیری و رایجی را که باعث تهدید زندگی و رفاه بیماران می‌شود، به حداقل برسانند.

 

چک لیست ایمنی جراحی

دانلود فرم چک لیست جراحی ایمن که سازمان جهانی بهداشت، به زبان فارسی منتشر کرده >>> در ادامه همین پست!

 

اجرای چک لیست جراحی ایمن

مانند هر ابزار جدیدی، یکی از بزرگترین چالش‌ها، اطمینان از اجرای موفقیت‌آمیز فرم چک لیست ایمنی جراحی WHO بوده است. سازمان جهانی بهداشت، در کنار این چک لیست، یک کتابچه راهنما نیز منتشر کرده که پیشنهاداتی را برای اجرای چک لیست ارائه می‌دهد (توجه داشته باشید که محیط‌ ‌های مختلف کاری باید آن را با شرایط خود سازگار سازند). در واقع این کتابچه برای اطمینان از اینکه تیم‌های جراحی قادر به اجرای مداوم چک لیست هستند، طراحی شده‌است.

شما می‌توانید برای مطالعه بیشتر در مورد اصول جراحی ایمن، نحوه‌ی پیاده‌سازی و دانلود راهنمای اجرای چک لیست جراحی ایمن WHO (به زبان انگلیسی)، کلیک کنید.

 


چالش‌های ایمنی بیمار WHO

چالشی که از آن صحبت کردیم، دومین چالش سازمان جهانی بهداشت در مورد ایمنی بیمار بوده‌است. اولین چالش جهانی ایمنی بیمار با نام "Clean Care is Safe Care" در مورد بهداشت دست در سال 2005 و سومین چالش جهانی ایمنی بیمار نیز، با عنوان "Medication Without Harm"، در سال 2017 میلادی، به راه افتاده و همچنان ادامه دارد. 

 


منابع:

https://www.who.int/patientsafety/topics/safe-surgery/en/

https://www.who.int/patientsafety/topics/safe-surgery/checklist/en/

https://www.who.int/patientsafety/safesurgery/ss_checklist/en/

و ...

دریافت چک لیست جراحی ایمن

از این قسمت، چک لیست جراحی ایمن را که WHO در وبسایت خود به زبان فارسی منتشر کرده، دانلود نمایید.

در صورت ثبت نام در سایت می توانید بدون نیاز به پر کردن فرم ها فایل های مورد نظر خود را دانلود کنید برای ثبت نام می توانید از این قسمت اقدم کنید. چنانچه عضو سایت هستید از اینجا وارد شوید(پس از ورود به صورت خودکار به همین قسمت بر می گردید.)

ادمین سایت

این مقاله در تاریخ 1399/10/24 در سایت سلامتیکا (سلامت، کیفیت و ایمنی) منتشر شده و در تاریخ 1400/01/21 به‌روزرسانی گردیده‌است.

برای آشنایی با اولین و سومین چالش جهانی ایمنی بیمار، این مقالات را نیز بخوانید.

اولین چالش جهانی ایمنی بیمار WHO: مراقبت پاک، مراقبتی ایمن ‌تر 2416 بازدید

اولین چالش جهانی ایمنی بیمار WHO: مراقبت پاک، مراقبتی ایمن ‌تر

در سال‌های اخیر، به‌ علت مشکلاتی که در کل جهان وجود داشته، سه چالش جهانی ایمنی بیمار توسط سازمان جهانی بهداشت، متولد شده که اولین آنها با هدف پیشگیری از عفونت‌های ناشی از مراقبت‌های بیمارستانی بوده‌است.

سومین چالش جهانی ایمنی بیمار WHO: دارو بدون آسیب + [ویدیو] 2809 بازدید

سومین چالش جهانی ایمنی بیمار WHO: دارو بدون آسیب + [ویدیو]

سازمان جهانی بهداشت، در سال 2017، یک چالش جهانی را در تمام کشورها به راه‌انداخته و هدفش، کاهش آسیب‌های شدید و قابل پیشگیریِ ناشی از مصرف داروها و همچنین افزایش آگاهی عمومی در مورد مسائل ایمنی مربوط به استفاده از دارو می‌باشد. این مقاله، به ابعاد مختلف این چالش می‌پردازد.

دیدگاه کاربران ...

دیدگاه خود را بیان کنید