4 نکته کاربردی: پیشگیری از سقوط بیمار + [دانلود فیلمهای آموزشی]
در این قسمت، فیلمهای آموزشی تولید شده توسط تیم سلامتیکا در مورد نکات مهم دستورالعمل پیشگیری از سقوط بیمار، قرار داده شدهاست.
- بسیاری از سقوطها باعث صدمه نمیشود. اما یک مورد از هر پنج سقوط، باعث آسیب جدی مانند شکستگی استخوان یا آسیبدیدگی سر میشود. این آسیبهامی تواند باعث شود که انجام کارهایی مثل بیرون رفتن، انجام فعالیتهای روزمره و یا به تنهایی زندگی کردن، برای فرد سخت شود.
- سقوط میتواند باعث شکستگی استخوانها، مانند شکستگی مچ دست، بازو، مچ پا و لگن شود.
- سقوط میتواند باعث صدمه به سر شود. این صدمات، میتوانند بسیار جدی باشند؛ به خصوص اگر فرد داروهای خاصی(مانند رقیق کننده خون) مصرف کند. هنگامیکه یک فرد مسن میافتد و به سرش ضربه وارد میشود، باید فوراً به پزشک مراجعه کند تا مطمئن شود که دچار آسیب مغزی نشدهاست.
تحقیقات، شرایط بسیاری را شناسایی کردهاند که احتمال سقوط را افزایش میدهد. به این موارد، "عوامل خطر" (یا ریسک فاکتور) گفته میشود. بسیاری از این عوامل خطر را میتوان بهمنظور جلوگیری از سقوط، تغییر داد. بهعنوان مثال:
بیشتر سقوطها، در اثر ترکیبی از عوامل خطر ایجاد میشوند. هرچه عوامل خطر بیشتری متوجه فرد باشد، احتمال سقوط نیز بیشتر میشود. ارائهدهندگان مراقبتهای سلامت میتوانند با کاهش عوامل خطر ذکر شده در بالا، به کاهش سقوط بیمار، کمک نمایند.
برای خواندن نکات مهم دستورالعمل پیشگیری از سقوط بیمار و دانلود عکسنوشتههای مربوط به آن، کلیک نمایید.
اینها کارهای سادهای هستند که میتوانید برای جلوگیری از سقوط خود انجام دهید.
"با پزشک خود، صحبت کنید"
از پزشک یا ارائه دهنده مراقبتهای سلامت خود بخواهید تا خطر سقوط شما را ارزیابی کرده و در مورد کارهایی که میتوانید انجام دهید با آنها صحبت کنید.
از پزشک یا داروساز خود بخواهید که داروهای (با نسخه و بدون نسخه) شما را بررسی کند تا ببیند آیا هیچ یک از آنها ممکن است حالت سرگیجه یا خواب آلودگی در شما ایجاد کند.
از پزشک یا ارائهدهنده خدمات بهداشتی در مورد مصرف مکملهای ویتامین D سوال کنید.
"تمرینات قدرتی و تعادلی انجام دهید"
تمریناتی انجام دهید که پاهای شما را قویتر کرده و تعادل شما را بهبود ببخشد.
"چشمانتان را چک کنید"
حداقل سالی یک بار به چشم پزشک مراجعه نمایید تا چشمهایتان را معاینه کند و در صورت لزوم، حتما عدسیهای عینک خود را تعویض کنید.
اگر عدسی عینکتان، نزدیکبین یا دو دید است، ممکن است نیاز باشد که یک عینک فقط برای فواصل دور خود و فعالیت در فضای باز (مانند پیادهروی)، تهیه کنید.
"خانه خود را ایمنتر کنید"
داخل و بیرون وان حمام، دوش آب و توالت منزلتان، دستگیرههای میلهای نصب کنید.
در هر دو طرف پلهها، نرده قرار دهید.
با اضافه کردن لامپهای بیشتر و یا روشنتر، مطمئن شوید که خانه شما نور زیادی دارد.
حال که با راهکارهای کاهش خطر سقوط آشنا شدید، میتوانید برای ارزیابی احتمال سقوط خود یا عزیزانتان "چک لیست ارزیابی سقوط بیمار" را ملاحظه بفرمایید.
در این قسمت، فیلمهای آموزشی تولید شده توسط تیم سلامتیکا در مورد نکات مهم دستورالعمل پیشگیری از سقوط بیمار، قرار داده شدهاست.
اگر میخواهید نکات مهم دستورالعمل پیشگیری از سقوط بیمار را بهصورت عکسنوشته داشته باشید، این فایل را دانلود نمایید.
در این مقاله یاد میگیرید که چگونه میتوانید با استفاده از یک چک لیست، خطر سقوط خود یا عزیزانتان را ارزیابی کنید.
در این مقاله، ضمن آشنایی با مفهوم ایمنی بیمار، میتوانید با جوانب مختلف آن نیز آشنا شده و به کلیهی فیلمهای آموزشی و فایلهای دانلودی تولید شده توسط تیم سلامتیکا دسترسی پیدا کنید.
دیدگاه خود را بیان کنید