چگونه یک بیمارستان با 5 استراتژی، سقوط بیمار را به‌طرز چشمگیری کاهش داد؟

میزان سقوط بیمار در بیمارستان یا مرکز درمانی شما چقدر است؟

چه راهکارهایی را جهت جلو‌گیری از سقوط بیمار در پیش گرفته‌اید؟

آیا به این نکته توجه دارید که از طریق به‌کار بستن یکسری استراژی‌های پیشگیرانه، می‌توانید میزان سقوط بیمار در مرکزتان را تا حد زیادی کاهش دهید؟

برای آشنا شدن با استراتژی‌هایی کارا، کم هزینه و تاثیرگذار، در این مقاله همراه ما باشید.

 

واحد پزشکی-جراحی در بیمارستان

Mercy Health-Anderson در شهر سینسیناتی واقع در ایالت اوهایو، در طی 3 سال و از طریق یک برنامه‌ی بهبود کیفیت به نام " تغییر شکل مراقبت در کنار تخت"، توانست میزان سقوط بیمار خود را از 10 مورد به 2 مورد در هر 1000 روز-بیمار کاهش دهد.

 

 

TCAB، نام یک طرح ابتکاری ملی است که توسط بنیاد جانسون و مؤسسه بهبود مراقبت‌های سلامت، بنیان گذاشته شده و بر بهبود مراقبت در واحدهای پزشکی و جراحی تمرکز دارد. خانم تری مارتین، مدیر بیمارستان اندرسون، می‌گوید که بیمارستانش اهداف مختلفی از مشارکت در برنامهTCAB داشت و یکی از حوزه‌هایی که این بیمارستان، هدف قرار داد، سقوط بیمار بود. اولین قدمی که تیم واحد پزشکی/جراحی برای جلوگیری از سقوط بیمار برداشتند، اندازه گیری انطباق این واحد با "بهترین روش‌های پیشگیری از سقوط بیمار" بود. این تیم در گام بعدی، نقاط ضعف واحد را به‌منظور تمرکز بر آن، مشخص کردند.

 

بیمارستان اندرسون از طریق برگزاری وبینارها، کنفرانس‌های تلفنی و جلسات حضوری با سایر بیمارستان‌های شرکت کننده TCAB، توانست از تجربه‌ این بیمارستان‌ها استفاده کند و نحوه‌ی پیشگیری از سقوط بیمار را از آن‌ها بیاموزد.

 

 

به‌عنوان مثال، یکی از بیمارستان‌های TCAB، به‌منظور شناسایی سریع بیمارانی که در معرض خطر بالای سقوط قرار دارند، از جوراب قرمز استفاده می‌کند. بیمارستان اندرسون، این استراتژی را اتخاذ کرد و اکنون، پزشکان و کارکنان می‌دانند که هر بیمار با جوراب قرمز، در معرض خطر سقوط است

 

خانم مارتین چندین استراتژی دیگر را نیز که باعث کاهش نرخ سقوط بیمار در بیمارستان شده‌است را به اشتراک می‌گذارد:

 

1) شناسایی بیماران پرخطر را آسان کنید:

 این بیمارستان، علاوه بر دادن جوراب قرمز به بیمارانی که در معرض خطر بالای سقوط هستند، بازوبندی را نیز بر روی بازوی بیماران پرخطر قرار داده و از یک نشانه‌ی بصری در قسمت بیرونی درهای اتاق بیماران استفاده می‌کند و از این طریق، خطر سقوط بیمار را به کادر درمانی هشدار می‌دهد. پزشکان و کارکنان با شناسایی آسان بیماران در معرض خطر، می‌توانند به سرعت پروتکل‌های صحیح را آغاز کرده و خطر سقوط را کاهش دهند.

 

2) همراهان ایمنی داشته باشید:

بیمارستان اندرسون، تعداد همراهان ایمنی را برای افرادی که دچار بی‌تعادلی می‌شوند و قادر به جهت‌یابی نیستند، افزایش داد. همراهان ایمنی، به‌طور مستمر در حال نظارت هستند و به جلوگیری از سقوط بیمار، کمک می‌کنند.

 

 3) بیمار را سرگرم کنید:

کارکنان بیمارستان، با فعالیت‌های مختلفی، بیماران را مشغول می‌کنند تا بتوانند آنها را سرگرم نمایند. با این کار، کمتر احتمال دارد که بیماران از تختشان بیرون روند. همچنین کارکنان در زمینه پیشگیری از سقوط بیمار، به خانواده‌ها آموزش می‌دهند و با آن‌ها همکاری می‌نمایند.

 

4) زنگ هشدار تخت بیمار را تنظیم کنید:

بیمارستان اندرسون، نحوه‌ی استفاده از زنگ هشدار تختخواب را برای بیماران در معرض خطر بالای سقوط، تغییر داد. پیش‌فرض زنگ هشدار تختخواب بیمار، به گونه‌ای است که 10 ثانیه پس از خروج بیمار از تخت، به صدا در می‌آید. پزشکان و کارکنان، پروتکلی ایجاد کردند تا بررسی نمایند که مدت زمانِ به صدا درآمدن زنگ هشدار، (به جای 10 ثانیه) همیشه روی 1 یا 2 ثانیه باشد. خانم مارتین می‌گوید: "در غیر این صورت، بیمار می‌تواند قبل از اینکه زنگ به صدا درآید، تا وسط راهرو آمده باشد".

 

 

5) راند ایمنی انجام دهید:

یکی از موثرترین راهکارهای بیمارستان اندرسون که برای جلوگیری از سقوط بیمار استفاده می‌شود، این است که علاوه بر راندهای ایمنی ساعتی، دو بار در روز هم راند ایمنی کلی برای تمام بیماران پرخطر انجام می‌شود. در حین راند ایمنی، یک پرستار باید بررسی کند که همه موارد در نظر گرفته‌شده برای جلوگیری از سقوط بیمار (از جمله جوراب قرمز، بازوبند، علائم سقوط و زنگ خواب)، به درستی انجام می‌شوند.

 

درنهایت، بیمارستان اندرسون به دلیل به‌کارگیری استراتژی‌های بیان شده که از طریق پروژه TCAB ایجاد شد، توانست 353 روز را بدون سقوطِ با آسیب بگذراند. 

حال نوبت شماست که بگویید در بیمارستان یا مرکزتان، از چه راهکارهایی به‌منظور پیشگیری از سقوط بیمار استفاده می‌کنید؟ (لطفا راهکارهای کاربردی و ارزشمندتان را در قسمت نظرات ارسال کنید.)

ادمین سایت

این مقاله در تاریخ 1399/10/11 در سایت سلامتیکا (سلامت، کیفیت و ایمنی) منتشر شده و در تاریخ 1399/11/13 به‌روزرسانی گردیده‌است.

این مقالات را نیز در مورد سقوط بیمار بخوانید و فیلم‌های آموزشی مربوطه را ملاحظه فرمایید.

دیدگاه کاربران ...

دیدگاه خود را بیان کنید