ایمنی دارویی + [دانلود پوسترها + ویدیو آموزشی]

ایمنی دارویی + [دانلود پوسترها + ویدیو آموزشی]

ایمنی دارویی

در تمامی کشورها، مهم‌ترین اولویت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، حفظ ایمنی بیمار می‌باشد و یکی از مواردی که باید برای رسیدن به این هدف باید بدان توجه نمود، بحث ایمنی دارو است.

 

دستورالعمل‌های دارویی

سازمان جهانی بهداشت و به تبع آن، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان نیز تاکید بسیاری بر ایمنی دارویی داشته و دستورالعمل‌هایی را در زمینه‌ی داروهای مشابه، داروهای پرخطر، تضمین صحت دارویی و داروهای ضروری تنظیم کرده‌اند که می‌توانید از طریق کلیک کردن بر روی موارد زیر، به نکات مهم این دستورالعمل‌ها دسترسی داشته و فایل پی دی اف عکس‌نوشته‌های مربوط به آنها را نیز دانلود نمایید:

 

فیلم آموزشی ایمنی دارویی

نمونه فیلم‌های آموزشی سلامتیکا با موضوع ایمنی دارو:

تیم سلامتیکا در راستای تلاش برای ساده‌سازی نکات مهم دستورالعمل‎‌ها و آسان ساختن روش به‌یادسپاری آنها، علاوه بر تهیه‌ی عکس‌نوشته‌های آموزشی که در بالا به آنها اشاره شد، اقدام به تولید فیلم‌ها و انیمیشن‌های آموزشی در مورد ایمنی دارو نموده که می‌توانید نمونه‌ای از آنها را در ادامه، مشاهده و دانلود نمایید:

 

برای دیدن سایر فیلم‌های آموزشی سلامتیکا کلیک کنید.

 

چالش جهانی ایمنی دارو

سازمان جهانی بهداشت، در تاریخ 29 مارس 2017، یک چالش جهانی را در مورد ایمنی بیمار و در تمام کشورها به راه ‌انداخت. هدف این چالش، کاهش آسیب‌های شدید و قابل پیشگیریِ ناشی از مصرف داروها، به میزان 50٪ و در طی 5 سال می‌باشد. این چالش جهانی، به دنبال شناسایی و رفع نقاط ضعفی در سیستم‌های سلامت است که منجر به خطاهای دارویی و آسیب‌های شدید ناشی از آن می‌شود. در واقع این چالش، روش‌هایی را برای بهبود نحوه‌ی تجویز، توزیع و مصرف داروها و همچنین افزایش آگاهی بیماران در مورد خطرات مرتبط با استفاده‌ی نادرست از داروها بیان می‌کند.

 

این چالش، با عنوان دارو بدون آسیب یا "Medication Without Harm"، سومین چالش جهانی ایمنی بیمار WHO است که به دنبال اولین چالش، به نام "Clean Care is Safe Care" در مورد بهداشت دست در سال 2005 و دومین چالش، به نام "Safe Surgery Saves Lives" در سال 2008، به راه افتاده‌است.

 


آموزش بیمار در زمینه‌ی ایمنی دارو

نقش کادر درمان در ایمنی دارویی بیماران، بسیار حائز اهمیت است و یکی از فعالیت‌هایی که لازم است کادر درمان، قبل از ترخیص بیماران انجام دهند، ارائه آموزش‌های لازم به بیمار برای ادامه روند مراقبت در منزل است.

در این بین، یکی از مهم‌ترین مواردی که باید به خوبی به بیماران آموزش داده شود، نحوه استفاده از داروهاست و انتظار می‌رود که بیمار در رابطه با داروهایی که باید مصرف کند، کاملا توجیه شده و سوالاتش برطرف گردد.

 

 

همانطور که در ویدیو بالا اشاره شد، یکی از مواردی که باید به خوبی به بیماران، آموزش داده شود، نحوه‌ی امحا داروهای تاریخ گذشته می‌باشد. پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با نحوه‌ی صحیح امحا داروهای منقضی شده، کلیک نمایید و راهکارهای ارائه شده توسط سازمان غذا و دارو امریکا را در قالب ویدیو آموزشی مشاهده نمایید.

 

آموزش کارکنان سلامت در زمینه ایمنی دارو

ایمنی دارو، صرفا بحثی در رابطه با ایمنی بیماران نیست و با ایمنی کارکنان سلامت نیز در ارتباط است. داروهای پر خطری که برای درمان بیماران استفاده می‌‌شود، می‌‌توانند به کارکنان مراقبت‌های سلامت که از تجهزات محافظتی استفاده نمی‌کنند، آسیب برساند. برای محافظت از کارکنان مراقبت‌های سلامت، توصیه می‌ شود که بیمارستان‌ها و سایر مراکز، خطرات خاص محل کار خود را ارزیابی کرده و برای کاهش این خطرات، از استراتژی‌های موثر استفاده نمایند. یکی از استراتژی‌ها برای مدیریت ریسک داروهای پرخطر، تأمین تجهیزات حفاظت شخصی و آموزش کارکنان سلامت جهت استفاده از این وسایل است. 

 


منابع:

https://www.who.int/patientsafety/medication-safety/en/

https://www.cdc.gov/niosh/topics/hazdrug/riskmanagement.html

و غیره.

ادمین سایت

این مقاله در تاریخ 1399/09/02 در سایت سلامتیکا (سلامت، کیفیت و ایمنی) منتشر شده و در تاریخ 1400/01/22 به‌روزرسانی گردیده‌است.

این مقالات را نیز در زمینه‌ی ایمنی دارویی بخوانید.

6 نکته که پرستاران تازه ‌کار باید در مورد ایمنی دارو بدانند 4314 بازدید

6 نکته که پرستاران تازه ‌کار باید در مورد ایمنی دارو بدانند

اگرچه خطاهای دارویی، جزو خطاهای رایج هستند، اما می‌توان با به‌کارگیری راهکارهایی موثر، از بروز آنها جلوگیری کرد. این مقاله، به بیان برخی از نکاتی می‌پردازد که پرستاران تازه‌کار می‌توانند با توجه به آن، احتمال بروز این دست خطاها را کاهش دهند.

مدیریت ریسک داروهای پرخطر جهت حفظ ایمنی کارکنان سلامت + [راهکارهای CDC] 3484 بازدید

مدیریت ریسک داروهای پرخطر جهت حفظ ایمنی کارکنان سلامت + [راهکارهای CDC]

این مقاله، به بررسی عواملی می‌پردازد که باعث آسیب‌زایی داروهای پرخطر برای کارکنان سلامت می‌شود و در ادامه راهکارهایی که CDC برای محافظت از کارکنان سلامت در مقابل این داروها بیان کرده را عنوان می‌نماید.

5 لحظه‌ی مهم برای ارتقا ایمنی دارو + [دانلود پوسترهای WHO] 5145 بازدید

5 لحظه‌ی مهم برای ارتقا ایمنی دارو + [دانلود پوسترهای WHO]

سازمان جهانی بهداشت، لحظات مهمی را معرفی کرده که با پرسش سوالات درست در آن زمان‌ها، می‌توان باعث کاهش بروز خطاهای دارویی و در نتیجه ارتقا ایمنی دارویی شد. این مقاله، به بررسی این 5 زمان مهم و پرسش‌های کلیدی می‌پردازد.

دیدگاه کاربران ...

دیدگاه خود را بیان کنید

  • سلام خسته نباشین.ممنون که مطالب معتبر میذارین.سه تا چالشهای دارو دبلیو اچ او خیلی مقاله های خوبی بودن. امیدوارم همینطور با قدرت ادامه بدین

    • سلام و وقت بخیر خدمت شما. متشکرم از نظر لطفتون. خوشحالیم که مطالب براتون مفید بوده. سلامت و موفق باشید.

      • 1399/11/21