کووید-19 بسیاری از کارهای روزمره را در سرتاسر جهان تغییر دادهاست؛ از نحوه معاشرت گرفته تا، نحوه کار، مدرسه، غذا خوردن در رستوران، پر کردن باک بنزین و غیره. یکی دیگر از حوزههایی که متاثر از ویروس کرونا بوده، بحث ایمنی جراحی میباشد.
تاثیر کرونا بر اعمال جراحی
آیا شما نیز یک عمل جراحی پیش رو دارید و نگران این موضوع هستید که ایمنیتان در زمان پیش از جراحی و در حین انجام آن، تامین خواهد شد یا خیر؟!
تامین ایمنی بیماران و ایمنی کادر درمان در اتاقهای عمل، یکی از دغدغههای تمامی سیستمهای بهداشتی درمانی در دوران اپیدمی کرونا است.
بیماری همهگیر کووید 19، از بسیاری جهات، مراقبتهای سلامت را تحت تأثیر قرار داده و منجر به تاخیر در جراحیهای غیر اورژانسی شدهاست. برخی از جراحیهای الکتیو یا غیر ضروری، ممکن است بدون تعیین تاریخ بعدی به تعویق بیافتد؛ که این امر باعث نگرانی بیماران میشود. اما لازم است بیماران بدانند که جراح آنها، خطرات به تعویق افتادن عمل در مقابل انجام جراحی در طی همهگیری را با دقت بررسی خواهند کرد.
دلایل به تعویق افتادن اعمال جراحی در پاندمی کرونا
کندرا کاملیتز، جراح عمومی در کلینیک مایو، میگوید: "دلایل زیادی وجود دارد که جراحان به بیماران توصیه میکنند که تا پایان همه گیری کرونا ویروس، منتظر بمانند. این موضوع میتواند به دلایل زیر باشد:
- محافظت از سلامتی خود بیماران
- محدود کردن شیوع عفونت COVID-19 در جامعه
- صرفهجویی در تجهیزات حفاظت شخصی (PPE)، فضای بیمارستان یا استفاده از دستگاههای تهویه برای بیماران مبتلا به کووید-19
با این حال، توجه داشته باشید که اگر انجام جراحی در زمان کنونی، بهترین نتیجه را برای سلامتی شما داشته باشد، بیمارستانها و کارکنان آنها احتیاطاتی را برای حفظ ایمنی شما رعایت کرده و عمل جراحی را انجام میدهند.
مارک ویکنهایزر، جراح ارتوپد در کلینیک مایو میگوید: "شما با مشورت جراحتان، ایمنترین رویکرد را تعیین خواهید کرد؛ حال چه این رویکرد، انجام جراحی باشد و چه به تعویق انداختن آن. تیم درمان، به این مهم توجه دارد که به تاخیر انداختن عمل جراحی، فقط در صورتی مقبول است که سلامتی شما را به خطر نیندازد و یا منجر به بدتر شدن وضعیت شما نشود.
اقدامات احتیاطی بیمارستانها برای رعایت ایمنی جراحی در دوران کرونا
- بیمارستانها به منظور کاهش خطر گسترش COVID-19، شما را قبل از جراحی با دقت معاینه میکنند.
- شما از نظر علائم رایج مانند تب، سرفه و غیره غربال میشوید و قبل از جراحی، مورد آزمایش قرار میگیرید.
- در صورت نیاز، ممکن است بیش از یک بار از شما تست گرفته شود.
- ممکن است قبل از جراحی، برای مدتی نیاز به این باشد که خودتان را قرنطینه کنید تا خطر قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا را کاهش دهید.
- همچنین علاوه بر شما، کارکنان بیمارستان نیز قبل از هر شیفت، معاینه میشوند تا علائم عفونت COVID-19 بررسی شود.
- هم کارمندان و هم بیماران باید ماسک بزنند و فاصلهی اجتماعی را رعایت کنند.
- کارکنان باید هنگام کار با بیماران علاوه بر ماسک، از سایر تجهیزات حفاظت شخصی مانند روپوش، دستکش و غیره نیز استفاده نمایند.
- بیمارستانها اقدامات بیشتری را به منظور پاکسازی و ضدعفونی کامل کلیه مناطق از جمله اتاق عمل انجام میدهند.
با انجام این اقدامات ایمنی، خطر ابتلای بیماران به COVID-19 در حین جراحی یا در بیمارستان، تا حد زیادی پایین میآید.
اقدامات احتیاطی که باید قبل از جراحی، توسط شما انجام شود:
- از تماس با هر فرد مبتلا به ویروس کرونا یا فرد دارای علائم این ویروس، خودداری کنید.
- فاصلهی اجتماعی را رعایت کنید.
- از شرکت در اجتماعات بزرگ، خودداری نمایید.
- ماسک بزنید و مرتباً دستان خود را بشویید.
- علائم خود را کنترل کرده و درجه حرارت بدن خود را بررسی کنید.
- درباره اقدامات احتیاطی بیمارستان، سیاستهای بیمارستان در مورد ملاقات کنندگان و احتمال خطر ابتلای شما به ویروس کرونا در روند جراحی، اطلاعات کسب کنید.
دکتر کاملیتز میگوید: "یکی از بزرگترین تغییرات در طول بیماری همه گیر COVID-19 برای خانوادهها این است که آنها به دلیل احتیاطات ایمنی، ممکن است نتوانند در بیمارستان از شما دیدن کنند. اما جای نگرانی نیست و کارکنان بیمارستان میتوانند به شما کمک نمایند تا به طور مجازی با خانواده خود ارتباط برقرار کنید و همچنین با ارائه اطلاعات در مورد شما، آنها را از شرایطتان آگاه سازند.
به خاطر داشته باشید که با اتمام عمل جراحی، نیاز به رعایت موارد ایمنی، از بین نمیرود و شما باید پس از ترخیص از بیمارستان و بازگشت به خانه، همچنان اقدامات لازم را برای محافظت از خود انجام دهید.
دیدگاه خود را بیان کنید